Weblogposting | Datum: 29-09-2015


Vier discussietafels op het gemeenteplein

Door: CROWKennis maken en ervaringen delen met andere gemeenten en marktpartijen? Kom naar een van de vier discussietafels tijdens de Dag van de Openbare Ruimte op 7 en 8 oktober 2015. CROW organiseert er in samenwerking met kennisnetwerk CROW Levende Stad het gemeenteplein.

Onder het motto 'iedereen is deskundig, iedereen kan van elkaar leren', krijgen alle deelnemers tijdens de discussies volop de ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen te delen.

Vier discussietafels<>
Tijdens deze twee dagen staan vier thema's centraal op het gemeenteplein. Ieder dagdeel staat er een ander thema op de agenda en per thema zijn er twee partnergemeenten van CROW Levende Stad die graag hun praktijkervaring delen. Na de inspirerende verhalen van de gemeenten mag de discussie losbranden.

Beeldkwaliteit: woensdag 7 oktober om 11.30 uur<>
Monique Markus en Patrick van Egten van de gemeente Den Helder vertellen hoe beeldgericht werken is gegroeid van een communicatiemiddel met het gemeentebestuur tot een complete werkmethode voor integraal beheer van de openbare ruimte.

Dennis de Heer vertelt hoe het beeldgericht werken in de gemeente Hoorn is begonnen en hoe het tegenwoordig wordt toegepast. Een aantal onderdelen loopt prima, maar er zijn ook genoeg zaken die nog lang niet optimaal werken of nog veel tijd kosten.

Assetmanagement: woensdag 7 oktober om 14.30 uur<>
Enthousiast zijn over Assetmanagement is één, het goed inlijven in je organisatie en politiek draagvlak vinden zijn minstens zo belangrijk. De gemeente Rheden heeft alweer een tijd geleden assetmanagement ingezet op een praktische manier. Ze kunnen daar van alles over vertellen. Rheden is daarnaast benieuwd hoe de bezoekers assetmanagement zowel als werkwijze als op het gebied van draagvlak heeft opgepakt.

De gemeente Alphen aan den Rijn zoekt naar de juiste argumenten om een heldere discussie te kunnen voeren. Hebben we het allemaal over dezelfde waarden, zijn de rollen helder en over welke assets hebben we het eigenlijk?

Onkruid: donderdag 8 oktober om 11.30 uur<>
Vanaf 2016 stapt de gemeente Zaanstad over op chemievrij onkruidbeheer. Naast de wettelijke verplichting wil de gemeente zelf ook chemievrij aan de slag. Het wordt dan ook meteen groot aangepakt, het budget voor onkruid beheer wordt verdubbeld. Maar hoe krijg je direct deze grote aanpak voor elkaar en hoe creëer je politiek draagvlak voor onkruidbeheer?

Hoe in de gemeente Tholen chemievrij onkruidbestrijding exact ingevuld gaat worden, is nog niet bekend. Wel is vooruitlopend op het verbod het budget opgehoogd. Verder werken ze in Zeeland samen in het project 'Schoon water in Zeeland' waar een van de deelprojecten is om te onderzoeken hoe we deze problematiek aan kunnen pakken.

Beeldbestekken: donderdag 8 oktober om 14.30 uur<>
De gemeente Apeldoorn heeft onlangs een nieuw groenbestek op de markt gezet. Dit bestek is Europees aanbesteed. Ernst Jan Mulderij vertelt hoe de gemeente dit gedaan heeft. Welke contractvorm is gekozen en waarom?

Bij de gemeente Amstelveen is een vastgesteld ambitieniveau leidend op de bedrijfsvoering. Sommige wijken worden onderhouden door integrale bestekken en andere wijken door de eigen dienst. Silvester Schram en Frank van der Neut vertellen over hoe één uitvoeringsorganisatie nu voor twee gemeenten (Amstelveen & Aalsmeer) de beeldkwaliteit realiseert (met ieder een eigen kwaliteitscatalogus en ambitieniveau), hoe ze rapporteren over beeldkwaliteit en laat zien hoe ze met pda's de beeldkwaliteit buiten inspecteren.

Aanmelden voor één of meerdere discussies? Tijdens het registreren voor de Dag van de Openbare Ruimte komt u automatisch 'langs' de pagina waarop u zich kunt aanmelden. Deelname is gratis.


Deel dit artikel:                   

Gezamenlijke oproep AFNL-NOA, Cumela en Onderhoud NL: ook na de bouwvak mogelijkheid tot NOW
Nieuwsbericht
Infra Relatiedagen trapt campagne '#werkenindeinfra' af
Nieuwsbericht
Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven
Nieuwsbericht
Werk Rijkswaterstaat gaat zoveel mogelijk gewoon door
Nieuwsbericht
Coronavirus: verruiming BMKB-regeling voor ondernemers versneld opengesteld
Nieuwsbericht
Hibin-leden: stikstof en PFAS remmen de groei
Nieuwsbericht
Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen verplaatst naar 16, 17 en 18 juni door coronavirus
Nieuwsbericht
Transport Compleet Hardenberg 2020 verplaatst vanwege coronavirus
Nieuwsbericht
Soepele samenwerking en beperkte risico's door IPM
Weblogposting
Ideeën en voorstellen indienen gebied rondom Pannerdensch Kanaal
Nieuwsbericht
Reactie Rijkswaterstaat op Zembla en Volkskrant - Achtergrondinformatie granuliet
Nieuwsbericht
The People Group neemt KLIC WIN diensten Fugro over
Nieuwsbericht
PerceelTool helpt eigenaren bij tegengaan wateroverlast en beperken droogte
Nieuwsbericht
Schonere lucht voor 50% gezondheidswinst
Nieuwsbericht
PFAS: vanaf vandaag meer ruimte voor bouwers en baggeraars
Nieuwsbericht
FNV: Aanpassing PFAS-normering is tijdelijk, duurzame oplossingen nodig
Nieuwsbericht
VolkerWessels maakt Circuit Zandvoort klaar voor komst Formule 1
Nieuwsbericht
Sweco publiceert signaleringskaart PFAS locaties
Nieuwsbericht
Circulair viaduct wint Betonprijs 2019
Nieuwsbericht
Pilot 'flexibele kribben in de IJssel' van start
Nieuwsbericht
Bouwend Nederland: Stikstof en PFAS Maatregelen kabinet kosten te veel tijd
Nieuwsbericht
Kabinet neemt maatregelen voor natuur, bouw en infrastructuur
Nieuwsbericht
VNO-NCW: Ondernemers zeer kritisch over PFAS-beleid kabinet
Nieuwsbericht


[Banners]